Koolhydraatarme nasi

Nasi is natuurlijk een recept dat veel koolhydraten bevat, maar je kunt het super makkelijk koolhydraatarm maken! Vervang de rijst door bloemkool- of broccoli rijst en het bevat amper koolhydraten en extra groente. Perfect dus voor als je een koolhydraatarm dieet volgt. Deze nasi is ook nog eens erg snel gemaakt, binnen 20 minuten kun je aan tafel. Dit maak het een perfect gerecht om te maken als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Nasi op traditionele wijze bereid met slechts 4 ingredienten: kip, rijst, nasi groente en nasi kruiden. De nasi heeft een lekkere pittige smaak en vult goed.

Bloemkool nasi met kip

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gram bloemkoolrijst
 • 600 gram nasi groente
 • 500 gram kipfilet
 • Nasi kruidenmix
 • 2 stengels bosui
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 4 eieren
 • Optioneel: rode peper

Bereiding:

 1. Verwarm in een grote pan de olijfolie. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze binnen 6 minuten gaar. Snijd vervolgens de chilipeper als je deze wilt gebruiken in kleine stukjes en voeg deze samen met de rest van de groente toe aan de pan. Bak de groente ca. 3 minuten mee.
 2. Voeg de nasi kruiden toe aan de pan en roer dit goed door elkaar. Bak ondertussen in een andere koekenpan de bloemkoolrijst binnen 2-3 minuten gaar. Bak in een andere pan van de vier eieren een omelet. Voeg ook de bloemkoolrijst als deze gaar is toe aan de pan en bak dit kort mee.
 3. Pak vier borden, verdeel de nasi hier overheen. Snijd de omelet in 4 stukken en verdeel deze bovenop de nasi. Snijd vervolgens nog de bosui fijn en garneer over de borden. Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met zelfgemaakte satésaus. Dat is zo gemaakt en super lekkere combinatie!

Lekkere koolhydraatarme lunch voor de volgende dag

Kook je voor twee personen? Maak dan alsnog dit recept en warm de rest de volgende dag op als lunch! Sowieso is deze nasi de volgende dag nég lekkerder, de smaken van de kruidenmix komen dan nog beter tot hun recht. De bloemkool heeft in dit recept een heerlijke bite. Voor extra bite kun je de bloemkool even roerbakken in plaats van koken. Doordat je de bloemkool roerbakt en op smaak brengt met nasi kruiden is de echte bloemkoolsmaak verdwenen. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Nasi maken zonder pakjes en zakjes? Simpel. Je maakt je nasi kruiden gewoon lekker zelf! Dit recept is top als je wilt afvallen of buikvet wilt verliezen. Het is namelijk super gezond én lekker natuurlijk. Zeker als je er nog wat satésaus bij maakt of wat sweet chilisaus erbij serveert. Ook een zelfgemaakte kruidenmix is zo gemaakt. Mocht je toch een kant-en-klare mix kiezen, let dan wel even op de hoeveelheid koolhydraten die het bevat. Zonde als je ineens een suikerbom toevoegd aan je verse koolhydraatarme nasi!