nasirecept.nl/

Nasi maken

Ga je zelf nasi maken? Dit is een goed idee! Het is lekker, smaakvol en een gezonde maaltijd! De echte nasi maak je namelijk zelf! Steeds meer mensen kiezen voor nasi maken. Heb je geen zin in nasi van de Chinees, maar wil je de nasi maken naar eigen smaak? Dan kun je daar nu gebruik van maken want wij hebben de ingrediënten voor nasi maken al voor je op een rijtje gezet. Nasi-makenOok de bereidingswijze hoef je niet meer op te zoeken. Volg alle stappen en dan kun je vandaag nog je eigen nasi maken. Lekker met satésaus! Krijg je er ook zin in? Ga dan nu nasi maken voor jezelf, je gezin en misschien ook wel voor de gasten!

Ingrediënten nasi maken

Voor nasi maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Zorg dat je alles in huis hebt en dan kun je snel je eigen nasi maken. Je hebt het volgende aan ingrediënten nodig voor nasi maken:

  • 300 g rijst
  • 4 eetlepels olie
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 150 g gesneden witte kool (zakje a 300 g)
  • 125 g taugé
  • 3-4 eetlepels ketjap manis
  • 1-2 theelepels sambal oelek

Nasi maken doe je uiteraard ook geheel naar eigen smaak. De een houdt erg van knoflook, de ander wat minder. Zorg er daarom voor dat je gaat experimenteren want er zijn veel verschillende soorten nasi die je kunt maken, allemaal met eigen smaken.

Bereidingswijze nasi maken

Het bereiden van de nasi gaat beginnen als je alles voor nasi maken klaar hebt staan.

  • Als eerste ga je de rijst koken en daarvoor kijk je op de verpakking. Volg alle instructies die op de verpakking staan zodat je de rijst goed kunt koken.
  • Je gaat in de tussentijd dat de rijst gaat koken de olie in een wok verwarmen en daarin bak je de kipblokjes in twee minuten bruin.
  • Dan voeg je hier de uien en de knoflook aan toe en deze laat je ook twee minuten mee bakken.
  • Voeg nu de komijn en de koriander toe aan het geheel.
  • Neem nu de prei en kool en voeg deze toe en laat het in vijf minuten beetgaar worden.
  • Neem de rijst en schep deze samen met de taugé door het mengsel heen. Bak het geheel ongeveer in drie minuten op hoog vuur.
  • De nasi kun je nu op smaak brengen met ketjap, sambal en zout. Proef het zelf iedere keer als je een klein beetje hebt toegevoegd, de smaak kan sterk veranderen als je een klein beetje meer toe hebt gevoegd van bepaalde ingrediënten.

Tips nasi maken

Nasi maken is ook heerlijk als je atjar, pindasaus toe gaat voegen. Bij het serveren van de nasi kun je denken aan kroepoek. Kinderen vinden dit ook heerlijk. Deze kun je bijvoorbeeld bij de Chinees halen of in de supermarkt. De kroepoek wordt vaak toegevoegd aan de nasi en gebruikt om de nasi op te scheppen. Mensen eten dan de kroepoek en daar doen zij de nasi in en gebruiken het als een soort lepel. Maar het kan ook zonder kroepoek gegeten worden, maar serveer het er bij want veel gasten zijn er dol op!

nasi